Nå er programmet for VASSFARDAGEN 2018 endelig ferdig.  Her blir det mye spennende for folk i alle andre.

Foredraget «Hyttebygging – en trussel eller en styrke for Vassfaret?» ved Kristian Akervold, setter søkelys på hva som skjer i randsonen til Vassfaret og hva slags betydning dette kan ha for selve Vassfaret på sikt.

Naturveileder fra Besøkssenter Rovdyr i Flå, Bjørn Henrik Stavdal Johansen vil holde et kåseri om «Hulderdyra – om dyrenes plass i norsk folketro!».  Bjørn er en fantastisk formidler med mye kunnskap på dette området, så dette vil bli både spennende og morsomt.

Det blir underholdning ved Hedalen ungdomslag. «Lokale skikkelser fra Vassfaret», er et lite skuespill basert på at noen av de gamle vassfaringene møtes på Skrukkefyllhaugen og utveksler nyheter og synspunkter på mye og mangt.

Foruten det «offisielle» programmet, foregår det mye aktivitet rundt om på tunet på Skrukkefyllhaugen denne dagen og mange lag, foreninger og privatpersoner stiller med aktiviteter.

Rovdyrsenteret stiller med aktiviteter av forskjellig slag, natursti og mye annet.  Hedalen JFF arrangerer fiskekonkurranse for barn, med fine premier.  Valdres lokallag av Norsk Fugleforening «Ørrin» stiller også i år med egen stand og hvis interessen er der så er det mulig å kunne bli med på en egen «fuglesangtur» også.

Det blir mulighet for å snekre sin egen fuglekasse
Lokal husflid – utstillinger og salg av lokal spekepølse, hjemmeprodusert flatbrød, prim og andre ting.

Niste trenger du ikke ta med, da det blir salg av mat fra Hermanns kjøkken, kaffe og kaker.
I anledning dette arrangementet blir vegen over Veneli åpnet, slik at det er mulig å komme til Skrukkefyllhaugen med bil både fra Flå og fra Hedalen.

Husk at det er dårlig mobildekning inne i Vassfaret, slik at handling fortsatt i hovedsak m å foregå med kontanter. 
Arrangementet passer for både gamle og unge, og det er gratis.

Velkommen til en hyggelig vassfaropplevelse søndag den 24. juni.

Info: www.vassfaropplevelser.no

NRK laget i 1989 et program med Edvard Elsrud der han vandrer i Vassfaret og Vidalen. Et program på ca. en halvtime der Edvard på sin særegne måte forteller både skjemt og alvor fra Vassfartraktene.
Linken til dette programmet finner du her:

https://tv.nrk.no/program/FOPP00000289/vassfaret

Har de behov for å fylle opp lageret av bjørkeved? Vi har en del tørr bjørkeved (2 år gammel) i 60 liter sekker.
Vi kan levere veden tilkjørt i Hedalsområdet.
Kanskje du trenger å ta med noen sekker hjem også?. Ring på forhand (41 50 51 62) så lager vi til slik at du kan hente selv når det passer.